14-04-06

Miss Congeniality 2: armed and fabulous.

 FBI-agente Gracie Hart (Sandra Bullock) is weer terug op de werkvloer en gaat weer verder met haar werk na haar avontuur tijdens de schoonheidswedstrijd. Maar tijdens een undercoverzaak in een bank wordt Gracie herkent door een klant en het gevolg is dat deze bijna een dodelijke afloop heeft.
Dus Gracie's baas komt met een voorstel. Hij wil dat Gracie het gezicht van de FBI wordt en een voorbeeld voor vrouwen. Ze moet daarvoor natuurlijk weer onder handen genomen worden en een metamorfose ondergaan want ze voldoet natuurlijk niet aan "het" schoonheid ideaal.
Op haar FBI-promotietour door het land wordt ze begeleidt door uiterlijk- en mediaspecialisten en door haar vrouwelijke bodyguard Sam Fuller (Regina King). Zij is een FBI-agente die haar handjes wat los heeft zitten en een grote mond heeft. Gracie en Sam kunnen dan ook niet echt samen goed door één deur. Duidelijker gezegd, ze hebben een gloeiende hekel aan elkaar en laten dat bij iedere gelegenheid duidelijk merken.
Gracies tour wordt onderbroken als Cheryl Fraiser (Heather Burns), Miss Amerika en de organisator van de schoonheidswedstrijd Stan Fields (William Shatner) worden ontvoerd voor los geld. Gracie en haar gevolg moeten naar Las Vegas om daar de FBI promotioneel bij te staan. Maar Gracie's FBI-bloed maakt dat ze gaat zich bemoeien met de zaak. Dit gaat natuurlijk zwaar tegen de orders van de FBI directeur van het Las Vegas-kantoor in. Maar Gracie vindt dat de locale FBI te weinig doet om haar vrienden te redden. Ze weet Sam te overtuigen dat ze moeten samenwerken en dat ze samen Cheryl en Stan kunnen redden.
Hiervoor moeten ze echter wel weer undercover. Er is een club waar travestieten bekende artiesten na doen en hier blijkt iemand te zijn die meer info weet. Dus moet Sam als Tina Turner optreden en Gracie moet dansen als go-go girl met veren op haar hoofd en kont. Gelukkig krijgen ze wel de tip die ze nodig hebben.
En terwijl de FBI er een puinhoop van maakt, weten Gracie en Sam de daders te traceren en ook Cheryl en Stan vinden ze. Hoewel ze wel in een benarde situatie verkeren, weet Gracie met hulp van Sam toch de zaak op te lossen.....
2005

22:04 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |